Порадьте, чи варто робити септик із бетонних кілець на піщаному ґрунті, якщо ґрунтові води знаходяться досить глибоко?
5 Views
Welcome to the Association for Traditional Studies
an education based nonprofit dedicated to
practicing & teaching traditional Chinese medicine

Порадьте, чи варто робити септик із бетонних кілець на піщаному ґрунті, якщо ґрунтові води знаходяться досить глибоко?
Добрий вечір, шановні! Минулого тижня смажили шашлики у приятеля, і він скаржився, що його септик із бетонних кілець пахне на півгороду. Розповідав так емоційно, що тема запала мені в голову — бо сам я зараз вибираю систему для дачі. Удома ввечері відкрив ноутбук і знайшов статтю про септик з кілець. Мене привернув розділ про ситуації, коли кільця протипоказані: високі ґрунтові води, глинистий ґрунт — у приятеля якраз такий випадок, ось і причина запаху! Мені сподобалося, що автор не замовчує мінуси: витрати на герметизацію стиків, виклики асенізатора, ризик спливання порожніх кілець. Все по чесному. Я перевірив свою ділянку — вода глибоко, ґрунт піщаний, тож кільця мені підійдуть. А приятелеві одразу вислав посилання. Хай знає, де його система дала збій!